Novo Nordisk ukratko

Novo Nordisk je globalna farmaceutska kompanija sa preko 90 godina iskustva u inovacijama i liderstvu u lečenju dijabetesa. Kompanija takođe ima vodeću poziciju u oblasti lečenja hemofilije i poremećaja rasta.

Sedište kompanije je u Danskoj, zapošljava preko 40.000 zaposlenih u 75 zemalja, a naše proizvode možete pronaći u više od 180 zemalja širom sveta.


Novo Nordisk je kontrolisan od strane Novo Nordisk fondacije, omogućavajući dugoročno planiranje da uradi ono što je najbolje za pacijente, zaposlene i akcionare.

Našim akcijama se trguje na berzi NASDAK OMX u Kopenhagenu (Novo-B), a zastupljeni smo i na njujorškoj berzi (NVO).

Naša poslovna filozofija
Triple Bottom Line - naš način poslovanja

Verujemo da su zdrave finansije, životna sredina i društvo fundamentalni za dugoročni poslovni uspeh. Zbog toga usklađujemo naše poslovanje u skladu sa Triple Bottom Line principom i sledimo poslovna rešenja koja maksimizuju naše vrednosti ka našim poslovnim partnerima kao i našim akcionarima.

U praksi, to znači se za svaku odluku uvek razmotre 3 aspekta: da li je finansijski, društveno i ekološki odgovorna? Na ovaj način, mi kontinuirano optimizujemo poslovni učinak i poboljšavamo naš doprinos društvu u kojem poslujemo.