Menjamo dijabetes više od 95 godina

Novo Nordisk je farmaceutska kompanija sa 95 godina dugom istorijom inovacija u polju dijabetesa. Priča počinje sa dve male danske kompanije Nordisk Insulinlaboratorium i Novo Terapeutisk Laboratorium osnovane 1923. i 1925. godine. Obe kompanije su započele proizvodnju novog leka insulina, koji su neposredno pre toga otkrila dva kanadska naučnika.

Ovakvo nasleđe nam je dalo iskustvo i sposobnosti koje nam omogućavaju da pomažemo ljudima u borbi protiv drugih hroničnih bolesti, kao što su hemofilija, poremećaji rasta i gojaznost.
 

novo nordisk history

Oslanjajući se na prošlost, gledamo u budućnost

Kompanije Nordisk i Novo su od samog početka fokusirane na razvoj terapije dijabetesa. Takmičeći se u atmosferi intenzivne konkurencije, obe kompanije su se razvile u vodeće kompanije u svojoj oblasti. Kada su odlučile da se ujedine, 1989. godine, stvoren je Novo Nordisk, kompanija koja se od tada ubrzano razvija i danas zauzima vodeću poziciju u oblasti lečenja dijabetesa, hemofilije i poremećaja rasta.

Novo Nordisk danas poklanja posebnu pažnju odgovornosti prema pacijentima, zaposlenima, zajednici i investitorima.

U budućnosti ćemo nastaviti putem koji su započeli osnivači kompanije Novo Nordisk i učiniti sve što je potrebno da promenimo dijabetes. Istorija nam govori da je to moguće.

Osnivači

Novo Nordisk founders


Pročitajte više o našim osnivačima:

August & Marie Krogh, Hans Christian Hagedorn, August Kongsted i Harald & Thorvald Pedersen.

Opširnije


Novo Nordisk 30 godina u Srbiji 2019 v2.3