Obaveštenja u toku COVID-19 pandemije

U toku COVID-19 pandemije, naša briga o pacijentima, našim zaposlenima, i zajednicama u kojima smo prisutni ostaje nepromenjena. Nastavićemo snabdevanje našim lekovima za osobe koje žive sa dijabetesom, hemofilijom i poremećajem rasta. Takođe, nastavljamo da brinemo o našim zaposlenima, i preduzimamo mere da pomognemo u radu lekara i medicinskih sestara u borbi protiv COVID-19.

Svakog dana postavljaju se nova pitanja, i želimo da budete informisani o svim novostima o snabdevanju našim lekovima, i da odgovorimo na sva pitanja koja mogu imati osobe koje se njima leče, i da budemo dostupni.

Ažurirano: 03. aprila 2020. godine

 


Device assembly production, Hillerød, Denmark

 

Kontinuitet u snabdevanju lekovima

Trenutno nema nikakvih prepreka u snabdevanju. Dobro smo pripremljeni za situacije poput ove i imamo politiku zaliha za dugoročno snabdevanje. Ovo je posebno važno jer su naši lekovi neophodni svakodnevno pacijentima širom sveta.

Predstavnici zdravstvenog sistema, kao i apoteke u Srbiji daju sve od sebe da obezbede dostupnost svih lekova u doba coronavirus epidemije, u uveravamo Vas da su trenutne zalihe lekova normalne.

Kako nastavljamo da pratimo situaciju, trudićemo se da delimo sa Vama sve novosti. Ukoliko imate nekih nedumica kontaktirajte nas.

 


patient

 

Osobe sa dijabetesom 

Ukoliko Vi ili neko koga poznajete živi sa dijabetesom, nema sumnje da imate nedoumica i briga. Kako je preporuka da ostanemo kod kuće, ovakve vandredne situacije dovode do puno pitanja o tome kako održati fizičko i mentalno zdravlje u ovom periodu.

Želimo sa Vama da podelimo par saveta i smernica koje bi Vam mogle biti korisne.

Saznajte više o doroj kontroli dijabetesa u vreme COVID-19 pandemije

Pharmacy, drawer with medicine

 

Naši zaposleni

Posebnu zahvalnost dugujemo koleginicama i kolegama koji su nastavili svoj rad u proizvodnim centrima i distributivnim mrežama, kako bi obezbedili kontinuirano snabdevanje našim lekovima koji su neophodni za svakodnevni život pacijenata širom sveta.

Kako bismo očuvali zdravlje i bezbednost naših zaposlenih, Novo Nordisk je globalno naložio rad od kuće svim svojim zaposlenima koji nisu na radnim mestima u vezi sa proizvodnjom. Naši zaposleni u predstavništvu u Srbiji imaju, takođe, svu podršku za rad od kuće.