Coronavirus (COVID-19) i snabdevanje lekovima

Kao globalnoj kompaniji i proizvođaču insulina, naši ključni prioriteti u toku globalne coronavirus pandemije su da obezbedimo očuvanje zdravlja naših zaposlenih i kontinuirano snabdevanje naših lekova za dijabetes, hemofiliju i poremećaj rasta.

 


Device assembly production, Hillerød, Denmark

 

Snabdevanje lekovima

Dobro smo pripremljeni za situacije poput ove i imamo politiku zaliha za dugoročno snabdevanje. Ovo je posebno važno jer su naši lekovi neophodni svakodnevno pacijentima širom sveta.

Novo Nordisk je trenutno u mogućnosti da neometano obezbedi redovno snabdevanje globalnog tržišta.

Naše globalne proizvodne i distributivne mreže funkcionišu punim kapacitetima i preduzeli smo sve mere da sprečimo bilo kakvo remećenje ovog procesa. U bliskom smo kontaktu sa našim dobavljačima kako bismo održali proces nabavke svih neophodnih sirovina.

 


Pharmacy, drawer with medicine

 

Racionalna potrošnja lekova

Predstavnici zdravstvenog sistema, kao i apoteke u Srbiji daju sve od sebe da obezbede dostupnost svih lekova u doba coronavirus epidemije.

Naša je odgovornost, kao globalne kompanije, da obezbedimo ujednačenu snabdevenost našim proizvodima širom sveta, ali i u Srbiji. Imajući to u vidu, ne savetujemo uvećanje zaliha svojih proizvoda iznad onoga što je uobičajeno planirano. Uvećanje zaliha može dovesti do poremećaja snabdevanja duž celog lanca globalnog snabdevanja.

Pharmacy, drawer with medicine

 

Naši zaposleni

Posebnu zahvalnost dugujemo koleginicama i kolegama koji su nastavili svoj rad u proizvodnim centrima i distributivnim mrežama, kako bi obezbedili kontinuirano snabdevanje našim lekovima koji su neophodni za svakodnevni život pacijenata širom sveta.

Kako bismo očuvali zdravlje i bezbednost naših zaposlenih, Novo Nordisk je globalno naložio rad od kuće svim svojim zaposlenima koji nisu na radnim mestima u vezi sa proizvodnjom. Naši zaposleni u predstavništvu u Srbiji imaju, takođe, svu podršku za rad od kuće. 

 


Kontaktirajte nas

U situacijama kao što je ova svesni smo da mogu kružiti različite informacije. Želimo da pružimo informacije svim pacijentima, i njihovim starateljima i porodicama. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice, kontaktirajte nas.